دیوارها در خانه از اهمیت زیادی برخوردارند. زیرا دید زمینه ای به آنها وجود دارد و تمام اطراف خانه را دربرمی گیرند. پس زیبا بودن آنها به زیبایی و آرامش خانه کمک زیادی خواهد کرد. اگر میخواهید وسایل خانه مثلا مبلمان بیشتر به چشم آیند دیوارها را سادهو روشن و شفاف نگه دارید اما اگر میخواهید فضایی زیبا و فانتزی داشته باشید از طراحی دیوارها غافل نشوید. برای این کار می توانید از پوشش های مختلفی استفاده کنید. مثل: رنگ های فانتزی، کاغذ دیواری، پلاستریا همان گچ تزیینی، دیوار خشک یا دیوار کاذب، کاشی، سنگ مرمر، تایل های موزاییک، ترکیب بتن و تخته های چوبی، ترکیب چوب و کاشی، آجرهای کلاسیک و آینه و بسیاری انواع دیگر.

رنگ های فانتزی: از محاسن رنگ های فانتزی این است که هر وقت از آن خسته شدید می توانید تنوع ایجاد کنید و یک دیوار را رنگ آمیری دیگری کنید. اما از معایب آن نیز نباید غافل شد و آن اینکه اگر دیوار برآمدگی یا فرورفتگی داشته باشد باید ابتدا آن را برطرف کنید. می توانید روی رنگ از نقاشی های هنری نیز استفاده کنید که امروزه در دنیا طرفداران زیادی پیدا کرده است. مخصوصا برای اتاق کودکان انتخاب مناسبی است.

کاغذ دیواری: امروزه برای هر نوع سلیقه ای در بازار کاغذ دیواری وجود دارد. از محاسن آن این است که می توانید از طراحی های مختلف و متناسب با دکور موردعلاقه اتان در خانه کاغذ موردنظرتان را انتخاب کنید. اما از معایب آن نیز هزینه بالای تهیه و تعویض آن و سخت بودن رفع خرابی در آن است.

پلاستر: نسبت به خیلی از پوشش های دیوار عمر طولانی تری دارند.

دیوار خشک(دیوار کاذب): در خانه هایی که فضا مطابق میلتان نیست، برای ایجاد فضایی مناسب سلیقه خودتان این پوشش خیلی به کارتان می آید. همینطور می توانید خرابی ها و کلید و پریزهایی که در جای بدی قرار گرفته اند را با این روش بپوشانید.

کاشی: درست است که به دلیل هزینه بالا رواج کمتری دارد اما با استفاده از طرح های بافت دار کاشی می توانید فضایی دلنشین و آرام را در خانه به خود هدیه دهید.

سنگ مرمر: سنگ های مرمر روشن سفید، ظاهری لوکس و تمیز را در محیط ایجاد می کنند. می توانید برای جلوگیری از یکدست و تخت بودن فضا این سنگ های درخشان را با کاغذ دیواری سیاه ترکیب کنید.

تایل های موزاییک: وقتی هنرمندانه کنار یکدیگر قرار بگیرند می توانند فضایی دلنشین ایجاد کنند.

آینه: محیط را بزرگتر از آنچه هست نشان می دهند.

با استفاده از طرح های عمودی می توانید به بلندتر جلوه دادن دیوارها و با طرح های افقی بهپهن تر جلوه دادن فضا کمک کنید. همچنین طرح های شلوغ و گلدار، فضا را کوچک تر از آنچه هست نشان می دهند و طرح های قطری و زیگزاگ به عنوان طرح های پرانرژی شناخته می شوند.

اخیرا پوشش های بسیار زیبا و چشم نوازی وارد بازار شده که با ورود به خانه شما محیط زندگی اتان را بسیار خواستنی تر می کند. از جمله: دیوارپوش های چرمی، آلومینیومی، کامپوزیت، سنگی، شیشه ای، پی وی سی، چوبی، پارچه ای، سه بعدی، کناف، فومی و بسیاری انواع دیگر.

پوشش چرمی: از آن دسته متریالی است که قدرت فضاسازی بالایی دارد و با هر نوع دکوراسیونی در خانه هماهنگ می شود. این نوع دیوارپوش به صورت رول، پنل و تایل تولید می شوند. نوع رولی آن شبیه به کاغذ دیواری نصب می شود و معمولا برای تزیین تمام دیوار به کار می رود اما اگر تمایل داشته باشید بخش کوچکی از دیوار خانه اتان را پوشش چرمی به کار ببرید بهتر است از پنل یا تایل استفاده کنید. اگر این پوشش را پشت تلویزیون یا تخت خواب یا شومینه کار کنید جلوه بیشتری دارد. اگر از آن دست انسان های با سلیقه ای هستید که به زیبایی دوچندان در هر هنری علاقه مندید، قطعا  طرح های سه بعدی چرمی را انتخاب خواهید کرد و یا در کنار طرح چرم از سنگ ها و نگین های تزیینی نیز بهره خواهید برد.

پوشش آلومینیومی: این نوع پوشش به دلیل راحتی در نصب مورد استقبال زیاد دکوراتورها قرار گرفته است. این تایل ها دارای چسب دوطرفه بسیار قوی است و به راحتی روی هر سطحی قابل نصب است. می توان در فضاهای مختلف مانند آشپزخانه، اتاق ها و یا سالن اصلی آن را به کار برد. البته به دلیل جنس زمخت این پوشش می توانید از رنگ های شفاف و زیبا در بکارگیری آن استفاده کنید تا علاوه بر زیبایی باعث آرامش خاطر شما نیز بشود.

کامپوزیت:  دارای تنوع بسیار زیادی در شکل و رنگ می باشد. انواع مختلف آن شامل کامپوزیت طرح چوب، طرح سنگ، طرح آجر، سنگ و چوب، کامپوزیت مدرن و همچنین انواع دیوارپوش کامپوزیت با پوشش خش دار می باشد. رایج ترین نوع کاربرد آن طرح سنگ و آجر برای پشت تلویزیون و طرح چوب برای پشت تخت خواب است. علاوه بر تنوع بسیار زیاد، این دیوارپوش دارای مزیت های بی شماری نسبت به سایر پوشش هاست. به طور مثال: سرعت زیاد در نصب، وزن سبک، مقاومت بالا در برابر خوردگی و ضربه، قابلیت تعویض و جابه جا نمودن پنل ها، عایق صوتی و حرارتی و مهم تر از همه قیمت مناسب آن.

سنگی: از رایج ترین پوشش های دیواری است. زیرا علاوه بر زیبایی خاصی که به محیط می بخشد، حس طبیعی بودن آن باعث آرامش انسان می شود. می توانید رنگ های متنوع را انتخاب کنید اما رنگ چوب گرمایی به خانه می دهد که رنگ های دیگر فاقد آن است.

شیشه ای: از مزایای فوق العاده این دیوارپوش قابلیت اجرا در تایل های بزرگ است. همچنین قابلیت نظافت و شسشتشو برای آن دسته از خانم هایی که به تمیزی دیوارها حساس ترند بسیار هیجان انگیز است. مخصوصا برای آشپزخانه انتخاب مناسبی است. همینطور با ایجاد رفلکت بیشتر به بزرگ جلوه دادن فضا کمک بسیاری می کند.

شما وقتی تصویر یک خانه بدون دیوارپوش را که فقط با رنگ ساده پوشیده شده در کنار تصویر یک خانه با دیوارپوش می گذارید تفاوت را در احساس و آرامش خود و زیبایی محیط به راحتی متوجه خواهید شد و همین کافی است تا تصمیم خود را برای استفاده از این پوشش ها قطعی کنید.

پی وی سی: این پوشش از پلاستیک فشرده ساخته شده است. از مزایای این دیوارپوش این است که برای فضاهای مختلف از جمله طراحی نشیمن، پذیرایی، اتاق خواب قابل استفاده است. مخصوصا چون دارای قایلبت ضدخش است برای استفاده در راهروها و راه پله ها نیز قابل استفاده می باشد.

از دیگر مزایا میتوان به اجرای سریع و آسان، طول عمر بالا، عایق صوتی و حرارتی و مقاومت و تنوع در رنگ و طرح اشاره کرد. پی وی سی نیز دارای طرح های چوب و سنگ است.

چوبی: در برخی طرح ها همان پی وی سی با طرح چوب است اما به طور ویژه دیوارپوش چوبی نیز وجود دارد که فضا را بسیار گرم و صمیمی می کند و حس طبیعت را به خانه شما می آورد.

پارچه ای: دیوارپوش پارچه ای از مواد طبیعی مورد استفاده در پارچه و الیاف ویسکوز ساخته شده و

در جنس های مختلفی تولید می شود از جمله: مخمل، ساتن، ابریشم، کتان، چرم و ژاکارد.

این پوشش در لوازم منزل مثل مبلمان و پرده نیز به کار می رود. به همین خاطر تناسب بسیار خوبی با دیگر بخش های دکوراسیون و لوازم و مبلمان ایجاد می کند. این پوشش با وجود آنکه نسبت به کاغذ دیواری کمی گران تر است اما عمر طولانی تری دارد. در مورد فضای به کارگیری، چون به صورت عایق صوتی نیز عمل می کند برای اتاق خواب می تواند گزینه مناسبی باشد.

سه بعدی: دیوارپوش های سه بعدی یا همان تری دی پنل در سبک دکوراسیون مدرن قابل استفاده است.

جنس مواد تشکیل دهنده ی این پنل ها عموما چوب بازیافتی، مواد پلیمری و پی وی سی، پلاستیک و چرم می باشد. این دیوارپوش‌های سه بعدی، عایق صدا، رطوبت و دما هستند و در انواع بتنی، سلولوزی، پی وی سی،  فایبرگلاس، ام دی اف و بست وال در بازار وجود دارند. دیوارپوش های جدید سه بعدی در بخش‌های مختلف مانند دیوار نشیمن، دیوار رستوران، دیوار گالری‌های هنری، تالارهای عروسی، نمایشگاه‌ها، سالن‌های ورزشی، فست فودها، بوتیک‌ها و … قابل استفاده هستند. از ویژگی های خاص آن این است که رنگ آمیزی و پتینه کاری روی آن امکان پذیر می باشد. همچنین این پنل‌ ها به دلیل داشتن پایه ارگانیک و گیاهی هیچ گونه آسیبی به طبیعت وارد نمی‌ کنند و در طبیعت تجزیه پذیر هستند.

کناف: ورق کناف نوعی پنل گچی با روکشی از کاغذ است که برای ایجاد سقف کاذب، دیوارهای کاذب و ایجاد دکور بر روی سقف و یا دیوار از آن استفاده می‌شود. سبک بوده، در برابر آتش مقاومت بالایی دارند و در برابر صدا و رطوبت عایق هستند. انعطاف پذیری بالایی دارند و قابل استفاده برای سقف‌های دکوراتیو و قوس‌دار می باشند. کناف دارای اتصالات مناسبی است و به همین خاطر از ایمنی مطلوبی برخوردار است. در واقع دیوارها و همچنین سقف های کاذب کناف از طریق پیچ و مهره و بر اساس ضوابط مدونی نصب می شوند که این مسأله ایمنی آن را افزایش می دهد.

فومی: فوم پلی اتیلن، ترکیبی از پلی اتیلن فشرده و حباب‌های ریز هواست. ورق‌های فوم پلی اتیلن، به عنوان عایق حرارتی، صوتی و رطوبتی در دیوار، سقف و کف ساختمان ها عمل می کنند. قابلیت انعطاف پذیری و نصب سریع و آسان دارند. خاصیت آنتی باکتریال، وزن کم و قابلیت شستشو با مواد شوینده از خصوصیات این نوع از دیوارپوش هاست که آن‌ها را پرکاربرد کرده است.

دیوار پوش فومی را می‌توان در فضا‌های گوناگون از جمله دیوار مهدکودک، خانه‌های بازی کودک، سالن‌های ورزشی، استودیو‌های موسیقی، تالار، سالن اجتماعات و هتل، سالن‌های آرایشی و همچنین دکوراسیون داخلی منازل و اتاق‌ها بدون نیاز به زیرسازی مورد استفاده قرار داد.

خواندن در مورد خواص و زیبایی های این دیوارپوش ها انسان را ترغیب می کند که تا دیر نشده برای تزیین خانه ای زیبا و جذاب دست به کار شویم.